_________________ Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy. Z tej przyczyny zrodziliśmy się bez wprawy i pomrzemy bez rutyny.(...) W.Szymborska
Ostatnio zmieniony przez unter 07 Kwi 2022 08:40, w całości zmieniany 2 razy
_________________ Nic dwa razy się nie zdarza i nie zdarzy. Z tej przyczyny zrodziliśmy się bez wprawy i pomrzemy bez rutyny.(...) W.Szymborska
Ja Cię chyba spiorę kiedyś też na kwaśne jabłko! Naprawdę
Coś mi się na czacie obiło, że Ci się trójkąty marzą. To masz z Anny zawsze
A poważnie, ciągle żyjemy w cieniu wojny na Ukrainie. Niestety.
Dla nas nie stanowi zagrożenia, ale tam umierają ludzie, którym jedynym przestępstwem była/jest chęć do życia w pokoju we własnym kraju.
Cd wykreśliła moja własna autocenzura.
Ein bisschen Frieden - A Little Bit Of Peace z 1982r.
Tu i teraz jesteśmy dzięki NATO bezpieczni, ale jak mam wytłumaczyć dzieciom popularność piosenki Nicole - Ein bisschen Frieden - Final Song Song Contest `82 - Trochę pokoju. A Little Bit Of Peace.
Dlaczego śpiewała i kto zagrażał młodej kobiecie i jej pokojowi i potomstwu?
Mehrsprachig.
Mam czasem wrażenie, że nigdy nie byliśmy i nie będziemy bezpieczni. W głowie mi się nie mieści, jak dalece idące może być okrucieństwo, które człowiek człowiekowi jest w stanie zgotować.
Jeśli już jesteśmy przy manifest songach, to ode mnie... Nawet jak Muńkowi zdarzy się coś pierdolnąć od rzeczy, to i tak mogłabym go ruchać do upadłego w ramach wdzięczności za te wszystkie teksty...
No Muniek, to Muniek, unterku, On się rządzi swoimi prawami :D
dłuższy komentarz zbędny. On jest hipnotyzujący, ale Ona jest boska w każdym calu.
Ja tam nic nie mówię. ale ze zdrowiem Muńka jest podobno tak krucho, że wystarczyłoby mu zdjęcie, żeby pikawa mu jebła.
Jak go lubisz, to nie pisz takich rzeczy, Enyłeju. Bo jeszcze to do niego jakimś trafem... trafi.
Ja tam nic nie mówię. ale ze zdrowiem Muńka jest podobno tak krucho, że wystarczyłoby mu zdjęcie, żeby pikawa mu jebła.
Jak go lubisz, to nie pisz takich rzeczy, Enyłeju. Bo jeszcze to do niego jakimś trafem... trafi.
:->
Wypraszam sobie, bez żartów :) ja kocham Muńka miłością bezwarunkową, o czym mówiłam już wielokrotnie, ale spoko - mogłeś nie wiedzieć. Moje wypowiedzi to były skróty myślowe, żaden z nich bynajmniej nie był wobec Niego złośliwy, w wręcz przeciwnie. Dla mnie Muniek był, jest i będzie legendą.
Ode mnie zatem utwór wszystkim znany. Dla mnie to jednak nie jest jeden z wielu wpadających w ucho "hitów". Ta piosenka to moje drugie, a raczej trzecie , imię, należy do mojego ścisłego życiowego top of the top. Wylałam przy niej tonę łez szczęścia i tonę łez nieszczęścia. Tańczyłam przy niej podczas samotnych wieczorów i oddawałam się w jej towarzystwie uniesieniom w ukochanych ramionach.
Tjaaa... kiedyś na imprezie narzeczony mojej przyjaciółki poprosił mnie do tańca, gdy poleciał TEN numer. Nasz taniec to był zdecydowaniezabardzoprzytulaniec. On się kleił, a je nie chcąc robić scen i przykrości koleżance, robiłam jakby dobrą minę do złej gry. Nawet mimo tego, wciąż, ten utwór to stan mojego umysłu
Lee, zajebista ta Twoja propozycja, ale to nie jest oryginał, nie? To jakaś przeróbka?
No widzę, widzę, chociaż coraz mniej tych wyznawców, w końcu jestem już po 30stce
O wszyscy bogowie (przed Toba) ależ to poważny wiek!
Zainteresowałaś się już romansami? Lub chociaż modą typu: ta kiecka ujmie ci 10 lat? A nasze buty i majtki najmniej 5 lat? Torebka 2 lata...
I aby nie było, ze jestem odrobinę ironiczny, to i z troska w literach zapytam, co na to nasz przyjaciel?
_________________ "Nie bój się eksperymentować; amatorzy zbudowali arkę, profesjonaliści Titanica"
Nasz blog: https://szkiceerotyczne.pl/
Jestem rowniez obecny na naszym historycznym adresie Rogacza: http://www.rogacz.fora.pl/
O wszyscy bogowie (przed Toba) ależ to poważny wiek!
Zainteresowałaś się już romansami? Lub chociaż modą typu: ta kiecka ujmie ci 10 lat? A nasze buty i majtki najmniej 5 lat? Torebka 2 lata...
I aby nie było, ze jestem odrobinę ironiczny, to i z troska w literach zapytam, co na to nasz przyjaciel?
Sarkastyczny potworze!!!
jasne, że to poważny wiek, czy ja kiedykolwiek brzmiałam niepoważnie?!
Romansami? A po co mi one? Romanse są przereklamowane, znam lepsze sposoby na...
Kieckami się nie interesowałam, one z zasady odejmują mi lat Wyglądam w nich jak nieszczęsne dziewczynisko, ot co. Natomiast rozglądam się już kremami za przeciwzmarszczkowymi. Tak, wiem, piedestał niknie w oczach.
Co na to nasz przyjaciel? Nie wiem, ale sądzę, że wkrótce zacznie rozglądać się za młodszymi... ode mnie Tak to chyba działa i taka to kolej rzeczy, ha? No chyba, że trafię na naprawdę dobry krem przeciwzmarszczkowy
Lee, brak majtek odmładza mentalnie przede wszystkim
No chyba, że trafię na naprawdę dobry krem przeciwzmarszczkowy
Nie Any, to nie kremy przeciwzmarszczkowe działają cuda...
To tylko kuchnia od zaplecza.... przez żołądek do serca, jak to między innymi mawiała moja ŚP babunia. (Dodam od siebie: brak migren i globusów......... i nie ma bata )
_________________ Życie jest jak pudełko czekoladek,
nigdy nie wiesz na jaką trafisz...
Nasz blog: https://szkiceerotyczne.pl/
Happy, zgodzę się :)
Też jestem przeciwniczką migren, mimo, że migrenę mam zdiagnozowaną, to w sypialni nigdy na nią nie cierpię, nie wiem, jak można sobie odmawiać takich fajnych rzeczy... :)
Przez żołądek do serca... święta prawda :) Ostatecznie można podtruć lubego, oczywiście jak będzie niegrzeczny
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum